SMAGSFORSTÆRKER. I en serbisk by koger de en delikatesse, der kan få din mund til at løbe i vand - eller få din mave til at vende sig.
Foto: MARKO DROBNJAKOVIC/AP

SMAGSFORSTÆRKER. I en serbisk by koger de en delikatesse, der kan få din mund til at løbe i vand - eller få din mave til at vende sig.

Bagsiden

Testikelmums: Der er nye 'boller' på suppen ved madfestival i Serbien

Store og små testikler er i kødgryderne, når mænd kæmper ved VM i Serbien.

Bagsiden

Der findes konkurrencer i tyrefægtning, nøgenløb og armlægning.

Men når mænd virkelig skal puste sig selv op, så finder de nogle af deres kæreste venner frem og smider dem i en gryde:

Testiklerne!

De er rige på testosteron og skulle fremme seksualdriften.

Og så kan man deltage i konkurrencen om, hvem der kan koge de bedste og mest smagfulde af slagsen.

Store og små boller Det er dog ikke mændenes egne, der bliver vendt i marinade og stegt over åben ild, men boller fra tyre, kameler, orner og endda fra kænguruer, som kommer i kødgryderne.

For det er en stor disciplin af stege verdens bedste testikel. Og for syvende gang skal vinderen kåres ved det årlige testikel-kogningsmesterskab, som foregår i en lille by i Serbien.

Her samles mænd og drikker øl og smager på testikler i alle afskygninger. Både på pizza, i gullasch og i mange forskellige typer sovs.

»Festivalen handler om sjov, mad og tapperhed«, siger Ljubomir Erovic, der er kok og testikel-gourmand, til npr.org.

Han står bag den bizarre madlavningsfestival.

Store saftige testikler

Delikatessen, der høfligt bliver kaldt »hvide nyrer« for ikke at støde nogle, smager forskelligt alt efter, hvor den kommer fra.

»Tyre-testikler er de bedste til gullasch«, siger sidste års vinder, Zoltan Levai, der er i gang med at stege grøntsager og store saftige testikler i sin gryde.

Gæster ved festivalen kan smage testiklerne og skylle dem ned med godt med vin og øl.

Bagefter kan de - godt mætte - køle sig ned i den nærliggende flod.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce