Andsk. 122 historier blev det til i politiken.dk's og Egmont store Anders And-konkurrence. Man burde nærmest lave et særnummer, for rigtig mange af dem har potentiale til at ryge i trykken, men det blev historien om curlingkongen Anders, der løb med guldet. Inspireret af det virkelige liv faktisk.

Andsk. 122 historier blev det til i politiken.dk's og Egmont store Anders And-konkurrence. Man burde nærmest lave et særnummer, for rigtig mange af dem har potentiale til at ryge i trykken, men det blev historien om curlingkongen Anders, der løb med guldet. Inspireret af det virkelige liv faktisk.

Bagsiden

Curlingkongen vinder politiken.dk's Anders And-konkurrence

122 historier blev kogt ned til tre, og nu er den bedste Anders And-historie fundet.

Bagsiden

Politiken.dk's læsere er nogle kreative folk.

Fantasien har i hvert fald intet fejlet i de 122 bidrag, vi fik ind i forbindelse med vores Anders And-konkurrence, hvor opgaven lød på at skrive et plot og en synopsis til en ny Anders And-historie.

Vi har læst om tidsrejser og klonografi-apparater, hårpleje og selvforsyning, næsehorn på tilbud og verdens sidste æbletræ, mamutter og sabel-ænder, intergalaktiske græshoppesværme, Kenneth Ketcher-bukser, tidsrejser, heldforstærkere, personlighedsmutastole, skrumpemaskiner, heksefangere, albinokænguruer og masser af skattejagter til alverdens afkroge.

LÆS OGSÅ

Og eftersom vi har at gøre med politiken.dk-læsere, har der selvfølgelig også været en stribe emner, der slægter virkeligheden på såsom robotter programmeret til hjemmeservice, bilfri zone i Andeby, vindmølleparker, stresshealing, Anders i en version 2.0, reality-tv, arbejdsløshed i Andeby, en høfligheds-app til smartphonen og ikke mindst det enormt populære talentshow A Faktor.

Forfatterne var meget dygtige til at arbejde i billedsprog, hvilket er altafgørende for en rigtig god tegneseriehistorie

Og Michael Jordand. Og Andtonio Bandanas. Og Tudse Adler Olsen...

Vi kunne blive ved, men må nøjes med ydmygt at takke for alle de glimrende historier - der var mange, der kunne have røget i finalen. Det var der virkelig.

Vinderne hylder deres egen curlingtræner
Men, der var kun plads til tre, og nu er den endelige vinder også fundet.

50 procent af de mange hundrede stemmer på politiken.dk gik til 'Curlingkongen', og det var også den, juryen hos Egmont faldt mest pladask for.

»De var alle tre virkelig godt skrevet og kunne sagtens alle tre have vundet. Men Curlingkongen skilte sig alligevel ud, det var en virkelig godt skrevet synopsis. Forfatterne var meget dygtige til at arbejde i billedsprog, hvilket er altafgørende for en rigtig god tegneseriehistorie«, siger Martin Oesten, Product Manager hos Egmont.

LÆS KONKURRENCEOPLÆGGET

Historien er skrevet af Peter Friis Jeppesen og Rasmus Hougaard, og inspirationen er faktisk hentet fra deres eget liv.

»Det startede lidt for sjov, men vi spiller faktisk begge to firmacurling, så det gav lidt sig selv, hvad vi skulle skrive om. Jeg samler selv på Anders And-blade, så det var Rasmus, der havde set konkurrencen og spurgte, om vi ikke skulle prøve. Og nu har vi vundet, det er jo helt fantastisk«, siger Peter Friis Jeppesen, som faktisk ikke nøjedes med at bruge sig selv som inspiration.

Det startede lidt for sjov, men vi spiller faktisk begge to firmacurling, så det gav lidt sig selv, hvad vi skulle skrive om

»I historien har vi indbygget en hyldest til vores egen curlinglæremester, vores Master Yoda, som er en 75 år gammel gut ved navn Kristian. Det blev så til karakteren Kristian Kostesen i 'Curlingkongen'«, siger den glade vinder.

Kommer til efteråret

Dermed bliver det altså curlingduoen, der løber med den heftige bogpræmie fra Egmont (13 Hall of Fame-bøger) og ikke mindst æren af at få deres værk trykt i Anders And-bladet til efteråret - når professionelle manuskriptforfattere, tegnere, redaktører og andet godtfolk har været inde over historien.

De to andre finalister, Anja Ravn Heerwagen med historien 'Styr på temperamentet' og Karin Skov med historien 'Snerydderen', løber hver med et års abonnement på Anders And-bladet.

Tillykke til de tre vindere og endnu en gang en stor tak for alle jeres bidrag derude.

Håber, det har været sjovt at lave - det har i hvert fald været underholdende at læse. Også en stor tak til de af jer, der valgte at sende gode indspark til finalehistorierne ind til os.

Læs eller genlæs de tre finalister her:

  • (Af Peter Friis Jeppesen og Rasmus Hougaard)
  • (Af Anja Ravn Heerwagen)
  • (Af Karin Skov)

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce