Tegning:: Jørn Villumsen (arkiv)
Leder

Kan Trump forhandle, er det nu, han skal vise det

En styrkelse af Kim Jong-un vil være katastrofal, hvorfor Donald Trump må og skal nedtrappe konflikterne gennem forhandlinger.

Leder
FOR ABONNENTER

Var der en ting, som Donald Trump igen og igen lovede de amerikanske vælgere forud for præsidentvalget sidste år, var det, at han forhandlede bedre end nogen andre.

Han har sågar slået sig op som en mester i forhandlingens kunst – så meget, at titlen på hans bog er ’The Art of the Deal’. Indtil videre har det dog været småt med forhandlingsresultater fra den amerikanske leder, der mest har regeret per dekret og vrede tweets.

Og den kompromisløse stil blev videreført af udenrigsminister Rex Tillerson over for Nordkorea, da han fredag besøgte Sydkoreas hovedstad, Seoul. Tillerson krævede, at Nordkorea fastfryser sit atomprogram, og truede med, at USA kunne blive tvunget til at bruge magt for at standse det.

Hvordan det skulle ske, lod han stå åbent, og det er der god grund til. Nordkoreas atomprogram er problemet fra helvede, en gigantisk udenrigspolitisk udfordring, som Trumps forgængere har været ude af stand til at løse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce