Tegning: Mette Dreyer (arkiv)

Tegning: Mette Dreyer (arkiv)

Debat

Feminismens generationsskifte dræber bevægelsen indefra

Intersektionaliteten er blevet en vindende diskurs inden for feminismen, fordi den er moralsk uangribelig, men den udvander kvindesagen. Den bliver en slags godhedens opskrift, men på feminismens bekostning.

Debat
FOR ABONNENTER

Gør fjerdebølgerne oprør imod ’victim blaming’, ’slutshaming’, ’bodyshaming’, når de klæder sig ud som prostituerede? Og gør de, der protesterer imod at kalde dette for feminisme, sig netop skyldige i ’victim blaming’, ’slutshaming’ og ’bodyshaming’?

Er man en racistisk, ’white feminist’, der har glemt at ’tjekke sit hvide privilegium’, hvis man skriver, at man som barn har været kineser til fastelavn?

Er man ’transfob’ eller ’TERF’ (trans-exclusionary radical feminist), hvis man protesterer imod, at der i feministiske debatgrupper skal være triggerwarnings – altså eksplicitte advarsler – for emner, der tematiserer biologisk kvindelighed såsom graviditet, amning og menstruation?

Og kan det virkelig passe, at kvinder, der er født som kvinder, ikke må hedde kvinder mere, men skal kaldes ’cis-kvinder’ for ikke at fornærme nogen? (’Cis’ er en person, der identificerer sig med det køn, vedkommende er født med, modsætningen er transkønnet, red.).

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce