Debat

Så længe der er fattige børn i Danmark, bør de rige beskattes hårdere

38 procent af pædagogerne i landets daginstitutioner oplever forældre, der ikke har råd til at købe helt basale ting til deres børn – som tøj, regntøj, sko og i nogle tilfælde mad. Antallet af børn, der vokser op i fattigdom, er et stigende problem i Danmark – og det er et problem, politikerne hurtigst muligt må gøre noget ved.

Debat
FOR ABONNENTER

Der er en verden til forskel på den måde, som Yvonn Hamann, pædagogisk leder i en børnehave i Fredericia, og Simon Emil Ammitzbøl, økonomiminister og næstkommanderende i Liberal Alliance, ser på ulighed på:

Pædagogen oplever en voldsom stigning i antallet af små børn i nød – piger og drenge mellem nul og fem år, som mangler regnfrakker, gummistøvler, rugbrød, leverpostej og, ja, rene bleer. Hvorfor? Fordi børnenes forældre simpelthen ikke har råd. De er fattige:

»Vi har børn, der bliver sultne i løbet af dagen, fordi de ikke har nok mad med i madpakken. Ikke fordi forældrene ikke vil eller glemmer det, men fordi de simpelthen ikke har råd. Vi har oplevet, at en familie ikke havde råd til at købe ekstra undertøj til deres barn, som skulle til at smide bleen«, fortalte Yvonn Hamann her i avisen.

Ministeren, derimod, afviser blankt, at stigende ulighed overhovedet er et problem, og i det begrænsede omfang, det måtte eksistere, så er det bare godt for den dynamiske udvikling i samfundet. Faktisk er det, forstår man på ham, noget pjat at bruge tid på her i landet:

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce