Foto. Ivan Riordan Boll

Foto. Ivan Riordan Boll

Debatindlæg

»Efter vi er begyndt med yoga, oplever vi forældre, der spørger, hvorfor Albert beder om stilhed ved middagsbordet«

Børnene i Sct. Georgs Gården i Frederikssund laver yoga hver dag. Med signifikante effekter, oplever institutionsleder Susan Mathiesen, der ærgrer sig over, at hendes fagforening og politikerne kun vil give penge til projekter, hvis de indeholder ABC og matematik.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Syngeskålen sender en rungende tone ud i rummet, da Annette Brodersen slår på den med sin træstav. De seks børn, der har taget plads omkring skålen i skrædderstilling, har alle lukket øjnene.

»Nu skal I være helt stille og opmærksomme på lyden«, siger Annette Brodersen.

Lyshårede Emma har det ene øje på klem. Hun var ellevild, da Annette Brodersen kaldte sammen til yogatimen, og hun lytter opmærksomt til instruktionerne, selvom det er svært at sidde musestille, når man er 5 år. Ved siden af hende sidder Lukas, der har endnu sværere ved at finde ro. Han snuser til sine tæer, spærrer øjnene vidt op og skærer ansigter, men fanger indimellem Annette Brodersens blik, mens skålens lyd rinder ud.

I Sct. Georgs Gårdens Børnehave i Frederikssund er yoga blevet en naturlig del af de daglige aktiviteter. Undervisningen er drevet af pædagog Annette Brodersen, der for otte år siden uddannede sig til yogalærer og gennem det seneste halve år har undervist børnehavens børn i vejrtrækning og simple kropsøvelser. Yogatimerne er ifølge institutionsleder Susan Mathiesen en kæmpe succes. Faktisk er det blevet så vigtig en del af børnehavens dagligdag, at hun tidligere på året søgte 25.000 kroner hos pædagogernes fagforening, BUPL’s, kompetencefond til at efteruddanne Annette Brodersen og de andre pædagoger i mindfulness. Det fik hun afslag på med den begrundelse, at uddannelsen »ikke er kompetencegivende i det formelle uddannelsessystem«. Skuffende og forargeligt, mener Susan Mathiesen, der ser det som udtryk for en tendens, hun er meget kritisk over for.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce