Foto: Sara Galbiati (arkiv)

Foto: Sara Galbiati (arkiv)

Debatindlæg

Cand.scient.soc.: Mennesker er altså ikke bare ressourcer på linje med penge og kontorlokaler

Vi medarbejdere har accepteret at blive betragtet som ressourcer i stedet for som mennesker. Det er farligt, for ressourcer må udnyttes og opslides efter forgodtbefindende i jagten på profit.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Anskuelsen af mennesker som ressourcer og vores accept af dette bærer en stor del af ansvaret for den arbejdsmarkedssituation, vi står i nu. En situation, hvor stress og robusthed er ord, der umærkeligt forbindes med det at være medarbejder.

I Danmark og i resten af den vestlige verden opfattes medarbejdere som ressourcer.

Det er langtfra noget nyt at arbejde målrettet med medarbejderne, deres funktioner, og hvordan disse kan optimeres. Der har gennem de seneste 100 år inden for organisationsteorien været fokus på, hvordan mennesket fungerer som et led i omsætningen for en organisation. Helt fra taylorismen og fordismen til det, vi i dag betegner hr – human resources.

Hvorfor er det så et problem? Det er det i og for sig heller ikke, og jeg er for så vidt enig i, at menneskene i en organisation er dennes vigtigste byggesten. I dag i højere grad end nogensinde er organisationerne gjort af de mennesker, der fungerer i dem.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce