Arkivfoto: Daniel Hjorth

Arkivfoto: Daniel Hjorth

Debatindlæg

Medlem af Liberal Alliances Ungdom til regeringen: Hold op med at ofre udsatte hjemløse på populismens højalter

Der er bedre måder at håndtere hjemløsesituationen på end kynisk at kriminalisere socialt udsatte mennesker.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

I sidste uge meddelte regeringen, at den vil skærpe hjemløselovgivningen. Hensigten med forslaget er at ramme ikke-danske hjemløse, der slår sig ned i større lejre. Hjemløse skal derfor kunne udvises fra kommuner, hvis de vurderes utryghedsskabende.

Lovforslaget giver associationer til narkotikalovgivningen, hvor misbrugerne tilsvarende kriminaliseres. Som historien har vist os, forværrede narkotikalovgivningen kun situationen. Det nye forslag kommer næppe heller til at løse de problemer, det er rettet mod.

I stedet bandlyses den hjemløse, fordi handlingerne, den hjemløse nødsages til at gøre, kriminaliseres. Tænk, at det i fremtiden skal være lovligt at sove alene og ensom, men strafbart, hvis man som hjemløs ønsker at sove sammen med andre i de mørke og kolde vinternætter.

Ikke kun er regeringens forslag i værste fald med til at forværre problemet snarere end at afhjælpe det; skærpelsen er også med til at forringe de hjemløses rettigheder.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce