Tegning: Roald Als (arkiv)
Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als (arkiv)

Debatindlæg

Blå bloks ungdoms­partier i flok: Trump har jo ret - vi må investere i forsvaret

Hvorfor skal amerikanske mødre være klar til at ofre deres sønner for vores frihed, når vi ikke selv er det?

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Det danske forsvarer i pinlig stand. Årtiers nedskæringer i forsvarsbudgettet har ført til, at vores materiel er håbløst forældet og ville gøre sig bedre på museum end på en slagmark. Et politisk flertal har bundet forsvaret økonomisk på hænder og fødder med indkøbet af F-35-kampflyene, som efter alt at dømme er massivt underfinansieret.

Situationens alvor burde få alle alarmklokker i Kongeriget til at ringe.

De øvrige europæiske lande klarer det desværre ikke meget bedre. Kun fire lande overholder Nato’s målsætning om at bruge 2 procent af bnp på forsvaret, og den ellers lovpriste franske præsident Macron vil ligefrem spare yderligere på landets militær.

Macron vil skære direkte i knoglen, for der er ikke meget kød tilbage. Det så vi under Libyenkrigen, hvor der ikke gik mange uger, før vi europæere måtte låne amerikanske våben for at klare opgaven. Det er skræmmende at tænke på, at vi end ikke kunne klare en ørkenstat alene uden at få amerikanernes hjælp, når vi i dag ser Putin spille med musklerne på Europas dørtærskel.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce