Arkivfoto: Mads Nissen

Arkivfoto: Mads Nissen

Debatindlæg

Ikke-valgt kommunalkandidat efterlyser støtte fra privatsektoren: Politisk engagement burde være ligeså ønskværdigt som at løbe en ironman

Når fysisk form anses for at være tegn på visse ønskværdige lederegenskaber, skulle vi måske re-brande politisk engagement som en mental ironman?

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Okay, så. Valgt blev jeg ikke. De 115 stemmer rakte ikke til en plads i Gentoftes kommunalbestyrelse, til trods for at de konservative havde et godt valg. Men fair nok, at de kandidater, der i forvejen har et netværk i lokalområdet, er frivillige i fodboldklubben eller allerede har ydet en solid indsats i kommunalbestyrelsen, bliver foretrukket. Det er dem, jeg selv ville have sat mit kryds ved, hvis jeg ikke lige selv havde været på stemmesedlen.

Omverdenens respons på mit kandidatur var meget positiv. Min familie har bakket op og hjulpet med at sætte plakater op. Mine venner har drillende sammenlignet mig med Jørgen Varnæs (han blev vist heller ikke valgt). Mine bekendte fra min tid som ungdomspamper i Dansk Ungdoms Fællesråd har været meget positive uanset politisk observans – ud fra devisen om, at samfundsengagement altid er godt. Min chef bakkede op, og i mit netværk i den private sektor har der også været positive ord.

Men blandt kollegerne og i netværket gik nogle spørgsmål igen: Hvad så med dit arbejde? Kan det godt hænge sammen? Vil du så gå ned i tid? Og det uudtalte om, at jeg måske ofrer min karriere på dette usikre projekt.

Jeg tror ikke, at jeg ville få de samme spørgsmål, hvis jeg havde besluttet mig for at gennemføre en ironman. Også selv om tidsinvesteringen for at kunne fuldføre projektet formodentlig er en del større end at sidde i kommunalbestyrelsen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce