Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

Debatindlæg

Arbejdslivspolitisk chef i Djøf: Vanetænkning blokerer for kvinder i ledelsen

Det går alt for langsomt med at sikre kønsligestilling i ledelseslagene. Nu bør virksomhederne trække på professionel hjælp til indsatsen.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Virksomhederne i Danmark har væsentligt færre kvinder i ledelsen end virksomheder i de øvrige nordiske lande. Og ikke nok med det – Danmark ligger også under OECD-gennemsnittet for kvindelige ledere. Det fremgår af den nye rapport fra OECD, ’The Pursuit of Gender Equality – An Uphill Battle’.

Der er stigende fokus på, at Danmarks dårlige brug af den samlede talentmasse er dyr for samfundet. Dels får vi ikke nok ud af vores uddannelsesinvesteringer, hvis vi kun har blik for den ene halvdel af talentmassen, dels er det veldokumenteret, at mangfoldighed i ledelseslagene fører til øget innovation og bedre økonomiske resultater.

Med danske kvinders uddannelsesniveau og høje erhvervsfrekvens er der heller intet, der tilsiger, at Danmark fortsat skal hænge i bremsen på dette område.

Det stigende europæiske pres for at gøre noget ved problemstillingen bidrog til, at et flertal i Folketinget i 2012 vedtog at forpligte de ca. 1.100 største virksomheder til at opstille måltal og udarbejde konkrete politikker for at øge andelen af det underrepræsenterede køn – dvs. kvinder – i bestyrelseslokalerne og direktionsgangene.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce