Arkivfoto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Arkivfoto: Thomas Borberg

Debatindlæg

Det Økologiske Råd: Mens vi venter på handling fra regeringen, må private stoppe brugen af Roundup

Roundup er et blandt mange produkter, som er skadelige, og som politikerne bør forbyde. Indtil det sker, må vi arbejde på at stoppe brugen af midlet i private haver og på offentlige arealer.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Holger Mortensen skriver i Politiken 2.12., at jeg ikke har taget 100 procent afstand fra Roundup, og at jeg derfor må mene, at det er i orden at bruge Roundup, indtil andre midler er fundet.

Sådan forholder det sig bestemt ikke. I Det Økologiske Råd arbejder vi for så hurtig en omlægning til økologiske fødevarer som muligt. Det går heldigvis fremad, men desværre ikke så hurtigt, som vi havde ønsket.

90 procent af landbruget i Danmark er fortsat konventionelt, og flertallet af forbrugerne vælger fortsat overvejende konventionelle fødevarer.

Derfor er vi som miljøorganisation nødt til også at arbejde for, at det konventionelle jordbrug bliver så lidt skadeligt som muligt, både for forbrugernes sundhed og for miljøet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce