Debatindlæg

Dansk Socialrådgiverforening: Vi må ikke glemme, at de kriminelle kommer ud igen

Indsatsen over for kriminelle trænger ikke kun til penge. Vi har brug for afbureaukratisering.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Med den nye aftale om Kriminalforsorgens økonomi tilføjer politikerne 600 millioner kroner over fire år blandt andet til flere fængselsbetjente.

Det er tiltrængt, for arbejdsforholdene i fængslerne har været under al kritik i mange år, og fængselsbetjentene er ramt af højt stressniveau og sygefravær. Det fremgår klart af aftalen, at der skal afsættes penge til at øge sikkerheden i fængslerne ved konkrete tiltag som opgradering af metaldetektorer og flere fængselsbetjente.

Desværre har politikerne ikke samme fokus på fængselsbetjentenes kolleger, der tager sig af det resocialiserende arbejde, altså dem, der arbejder for, at de indsatte ikke falder tilbage i kriminalitet efter løsladelse.

Det drejer sig for eksempel om behandling af misbrug, kurser i at håndtere egne følelser og mentorordninger og kræver en dybt professionel indsats fra medarbejdere med et højt fagligt niveau. Det arbejde er ikke kun godt for dem, der finder en ny livsbane uden kriminalitet, men også for samfundet som helhed og ikke mindst de borgere, som ellers kunne være blevet ofre for forbrydelserne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce