Debatindlæg

Christian Braad Thomsen: Mediernes #MeToo-heksejagt er et journalistisk lavpunkt

Vel er der under julefrokoster på Zentropa forekommet episoder, som ikke er i orden, men det er også ved en del andre julefrokoster, formentlig også på Politiken, uden at avisen bringer dem på forsiden.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Politikens Ditte Giese finder anledning til at udnævne mig til alfahan og påstår, at jeg skriver med pikken.

Grunden til disse dybt krænkende beskrivelser er, at jeg i en kronik i Information har forsvaret Peter Aalbæk Jensen mod mediernes heksejagt på ham (25.11.). Det samme har i øvrigt 88 af de såkaldte småtter: De er fulde af begejstring for deres tid på Zentropa og føler sig ikke krænket.

Jeg praler nødigt med egne fortjenester, men når jeg nu ligefrem i en overskrift bliver beskyldt for at repræsentere en pikkultur, må det være tilladt at påpege, at jeg ved enhver given lejlighed helhjertet har støttet kvindelige filminstruktører.

En af mine seneste bøger, ’Film med håndskrift’, indeholder udførlige kapitler om vores to bedste kvindeinstruktører, Jytte Rex og Pernille Fischer Christensen, og da rødstrømperne i 1970’erne efterlyste kvindefilm i biograferne, var det da ikke dem selv, men en alfahan som mig, der importerede disse film.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce