Smil. Cameron, Thorning-Schmidt og Obama. Tre smilende ledere, hvoraf især den kvindelige har fået hug for det nu berømte foto.
Foto: Roberto Schmidt/AFP

Smil. Cameron, Thorning-Schmidt og Obama. Tre smilende ledere, hvoraf især den kvindelige har fået hug for det nu berømte foto.

Klummer

Således slutshames en statsminister

En statsminister hygger sig og tager et kodakmoment til en festlig mindehøjtidelighed. Straks udråbes hun til tøjte, cupcake og syndefaldet herselfie.

Klummer
FOR ABONNENTER

Nu kender det meste af den vestlige verden så vores statsminister. Ikke for det gode, hendes politik, handlekraft eller ambitioner på nationens vegne. Men på grund af hendes blonde hår og lange stænger. Endnu engang så vi i ugens løb, da #selfiegate eksploderede, at en kvinde altid kun er en kvinde. Og uanset hvor højt på magtens tinder denne kvinde så kommer, vil hun altid kun være krop, sex, hår og tøj.

Hårdest til stålet gik den borgerlige klummeskriver Andrea Peyser fra New York Post, der under overskriften 'Flirty Obama owes us an apology' skyder med skarpladt kvindehad, så jeg ikke mindes at have læst noget lignende. Det hedder 'slutshaming', når man skammer kvinder for deres udseende, påklædning eller seksuelle moral. Og det må man sige, at Andrea Peyser og hendes ligesindede kommentatorer er eksperter i.

Thorning om 'selfie': Det var ikke upassende

Først lidt løst og fast om præsident-statsminister-mødet til Mandelas mindehøjtidelighed omkring Thornings krop:

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Olav Hergel: Man kan stadig blive i godt humør af at se på Malak

    De danske myndigheder mener, at 12-årige Malak Saidi hører til i Marokko, selvom hun har boet i Danmark i 12 år. Hvad skal vi stille op med Malak og de mere end 100 børn i det danske asylsystem?

    Læs første del af serien om Malak her.

Annonce