Kilde: AP

Totalt kaos før Trumps tiltrædelse

Den kommende præsident demonstrerede på et højst opsigtsvækkende pressemøde, at han styrer med sin intuition mod den opgave, der venter ham om få dage.

FOR ABONNENTER

Ni dage før Donald Trump tages i ed som chef for verdens mægtigste supermagt, hersker der ikke alene stor usikkerhed om den politiske kurs i det helt centrale globale spørgsmål om forholdet til Rusland.

Den kommende præsident synes også vaklende i forhold til basale politiske fakta og optaget af helt perifere spørgsmål som f.eks. ejendomshandler i Dubai. Dertil kommer en særdeles opsigtsvækkende sammenligning mellem USA’s efterretningstjenester og Hitlers Tyskland.

Den kommende præsident angreb på sin første pressekonference siden præsidentvalget 8. november sidste år i uhørt barske vendinger de efterretningstjenester, som han om godt en uge selv er chef for.

De står i hans øjne bag lækket af den ufunderede spionromanlignende rapport om Ruslands påståede klemme på Donald Trump, der i valgkampen blev bestilt af hans politiske modstandere.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU
 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  Fanget i Mosul

  Piger, der leger tagfat på gaden, selv om en granat kan ramme hvert et øjeblik.

  Et nygift par, der passerer en smadret bro, mens mænd i uniformer skyder på hinanden hen over floden.

  Politikens Bo Søndergaard og fotograf Jan Grarup har i en uge været i den irakiske by Mosul, hvor Islamisk Stat hver dag dræber mennesker, der bare forsøger at leve.

  Dyk ned i fortællingen og billederne fra Mosul.

Annonce