Foto: BORBERG THOMAS
Klummer

Camilla Plum: Køb en kat til dit barn. Også selv om du er et kontrolsygt kvindemenneske med rene negle og chiafrø i hver eneste smoothie

Kontrolsyge kvinder vil ikke have dyr i deres hjem, og det er synd for børnene. For vi mennesker har godt af at være sammen med andre levende væsener. Det giver respekt for dyrene, en ubændig lyst til omsorg og en ansvarsfornemmelse.

Klummer
FOR ABONNENTER

Jeg ser det hele tiden her på gården: Børn, der kommer på besøg med deres forældre, kaster sig over kattene, som de knuselsker lige med det samme.

Kattene er kælne og finder sig i næsten hvad som helst. Det er rørende at se børn sidde lige så forsigtigt med skødet fuldt af killinger og bare nyde, at de findes. Bære rundt på dem tæt ved deres hjerte i timevis, lege med dem, hive dem i halen og opføre sig, som børn nu gør, når de får lov at være sammen med dyr.

Nogle gange opfører børnene sig på en måde, hvor det er nemt at se, at de aldrig har haft et dyr i hænderne før – og det er ret sørgeligt.

For vi mennesker har godt af at være sammen med andre levende væsener. Det er sundt for os at mærke et hjerte slå i et væsen, som er helt forskelligt fra os selv. Det giver respekt for dyrene, en ubændig lyst til omsorg og en ansvarsfornemmelse, der kan overføres til andre arter.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce