Fotos: Grant Pollard/Francois Mori/AP
Klummer

En god dag for bilentusiasten Tom Hanks - og en dårlig dag for rotterne i Kongens Have

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
FOR ABONNENTER

Tom Hanks. Det har sine fordele at være kendt. Under filmoptagelser sidste år i Ungarn gjorde den amerikanske skuespiller Tom Hanks det til en vane at lade sig forevige foran flere ramponerede Fiat 126-biler, der under den kolde krig var en populær spand i det kommunistiske Østeuropa. »Jeg er så vild med min nye bil«, skrev han i spøg på Twitter.

Indbyggerne i Bielsko-Biala er blevet så glade og nostalgiske, at de har samlet ind til en nyrestaureret 1974-model af den italienske minibil, der blev bygget på licens i deres polske hjemby.

Siden er den hvide Fiat 126p med grønt indtræk blevet fløjet tværs over Atlanten og overrakt oscarvinderen på hans fødselsdag. Måske Hanks burde tage en selfie foran en Bentley, næste gang han filmer i Storbritannien.

Rotter i Kongens Have. Overrislede gymnasieelever og tilrejsende romaer er langtfra de eneste, der har en svaghed for Kongens Have i København.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce