Leporello (på toppen af busskuret) praler af alle de forførte kvinder i Claus Guths opførelse af Mozarts 'Don Giovanni' i Salzburg 2008.
Foto: Kerstin Joensson/AP/AP

Leporello (på toppen af busskuret) praler af alle de forførte kvinder i Claus Guths opførelse af Mozarts 'Don Giovanni' i Salzburg 2008.

Bettina Heltberg

Hvem er nu Don Juan?

Den store forfører har også fået krammet på Bettina Heltberg: »Hør, hør, hør Mozarts 'Don Juan'«.

Bettina Heltberg
FOR ABONNENTER

Det går mig, som det er gået andre: Jeg blev altid forsinket.

Efter at andre har lært at fordybe sig i musikken, opdager jeg sent i livet, hvad de har vundet og jeg mistet.

Folk skriver ind til ’Hej P2’ og foreslår alt mellem himmel og jord – bogstaveligt – og jeg lytter med forundring og begær. ’Dejlig er Jorden, prægtig er Guds himmel’ er det eneste, jeg kan komme i tanke om, hvad luft og jord angår.

Der er dog en enkelt undtagelse. Med alderen er jeg kommet på en slags hold med Kasper Holten, som i operaen ser den mest pragtfulde, perfekte kombination af liv og musik, vokaler og musik. Mere end teater, hvor kun dagligdagens stemmer kommer til udtryk og visualiseres på ordenes præmisser. Jo, vist taler teater til os, og undskyld mig, men Politiken mangler stadig den suveræne teateranmelder – det intelligente blik, vi engang havde, da Monna Dithmer anmeldte teater på fuld tid. Nu har chefredaktionen gjort hende til freelancer, så hun anmelder mindre. Hvem har vi så? Forskellige nye stemmer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce