Annonce
Annonce
Skribenter For abonnenter

Efter samtalen gik vi den tunge gang ind til vores elskling i hospitalssengen

JEG LØBER er en blog på Politiken. Skrevet af journalist og løber Anders Legarth Schmidt.

2

Jeg elsker at løbe i mørket tidligt om morgenen. Mens andre sover eller ligger og venter på at stå op, løber jeg midt på en lang lige vej i Hellerup nord for København med store hvidmalede villaer omkring mig. Jeg løber ind og ud af lyset fra gadelamperne. Fra det mørke til det lyse til det mørke. Klokken er seks. Der er lamper tændt i enkelte vinduer. Hvad mon de laver derinde?

Mørket lægger sig om mig som en tætsluttende dyne. Ingen kan se mig. Jeg bærer ikke refleksvest, men har mørkt tøj på. Jeg ser et ældre ægtepar gå skyndsomt afsted på det ene fortov. De taler dæmpet med hinanden. Jeg hører dem. Men er videre med det samme. Gad vide, hvad de skal. Manden har en mindre taske under armen. Er de på vej til en undersøgelse på et hospital? Skal de med toget? Skal de se deres datter holde en vigtig forelæsning? Skal de passe et barnebarn, der har feber og ikke kan komme i børnehave i dag?

Jeg tænker over det, mens jeg løber der midt på vejen. De her tidlige morgener er helt mine egne. Intet forstyrrer. Intet kan rive mig tilbage til virkeligheden. Alle drømme, tanker og fantasier får frit spil, og intet bliver siet fra. Jeg får fred.

Morgener er ikke til at løbe hurtigt. Det er min krop slet ikke klar til her. Jeg jogger om morgenen. 10 kilometer. Fra Nørrebro ud ad Lersø Parkallé, så ned mod Hellerup og ind mod byen igen.

Her midt på vejen hører jeg to lyde. Den ene er en stille morgenbrise, der hvisler i mine ører. Den anden er mine fødder, der skiftevis akkurat rører asfalten. Tap. Tap. Tap. Jeg lander midt på foden, måske lidt længere fremme end midt på. På ydersiden. Min fod laver et kort fjedrende vrid indad, før den igen løfter sig fri af asfalten. Ren automatik.

Denne artikel er forbeholdt Politikens abonnenter.
For kun 79 kr. om måneden kan du få et abonnement på politiken.dk, og læse alle de artikler du har lyst til.

Allerede abonnent? Log ind

Få fuld adgang til politiken.dk, med inspirerende artikler, opdateret nyhedsoverblik og begavet underholdning. Det tager kun et øjeblik – så er du i gang.

Allerede abonnent? Log ind

For abonnenter
Redaktionen anbefaler

Skaden er min eneste modstander

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce