Litteratur-tv. DR's kulturredaktør Morten Hesseldahl (bill.) og resten af DR's ledelse har en enorm berøringsangst overfor litteraturen, skriver  Jes Stein Pedersen.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

Litteratur-tv. DR's kulturredaktør Morten Hesseldahl (bill.) og resten af DR's ledelse har en enorm berøringsangst overfor litteraturen, skriver Jes Stein Pedersen.

Jes Stein Pedersen

DR svigter litteraturen

Kun P1 beskæftiger sig vedholdende med litteraturen. Det er en skandale.

Jes Stein Pedersen
FOR ABONNENTER

Sidste weekend havde jeg den fornøjelse at diskutere litteraturens tilstand i Danmark med DR’s kulturdirektør Morten Hesseldahl og Weekendavisens litteraturredaktør Anna Libak.

Hesseldahl, der er medlem af DR’s direktion, var initiativtager og vært for arrangementet, som foregik på DR’s BogForum-scene.

Vi kom vist ret langt omkring, men der kom først kant på, da Hesseldahl lagde op til en diskussion af den efter hans mening alt for lille rolle, skønlitterære forfattere spiller i samfundsdebatten.

»Vi skal tilbage til Ole Wivel for at finde en forfatter som sad med i et regeringsnedsat udvalg, er det ikke for dårligt?«, spurgte Hesseldahl, som jeg husker det.

Hans grundsynspunkt var, at der er stærkt brug for et kulturelt blik på samfundsudviklingen, fordi den er så kompleks, at det ikke nytter kun at lade jurister og økonomer og den slags rådgive politikerne – og at netop forfatterne her har noget vigtigt at komme med.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce