Herbert Pundik

Syriens skæbne er nu overladt til Moskva

Det eneste alternativ til islamister ved magten i Syrien er en russisk løsning – accepteret af USA.

Herbert Pundik
FOR ABONNENTER

Strømmen af flygtninge, som er villige til at risikere livet for at komme til Europa, stilnede ikke af i januar trods kulde og uroligt hav. I alt nåede 62.000 mennesker de græske øer.

Aftalen mellem kansler Merkel og Tyrkiets præsident Erdogan, som havde til formål at reducere antallet af illegale indvandrere til Europa, fungerer ikke. Tyrkiet forpligtede sig til at gribe ind mod menneskesmuglerne mod til gengæld at få en række politiske indrømmelser fra Bruxelles samt et kontant beløb på 3 mia. euro. Tyrkiske forhandlere kræver nu flere penge.

Tyrkerne vil ikke hjælpe Europa med at reducere antallet af illegale, der sidste år oversteg 1 million, og grækerne kan ikke. Dels har de græske kystbevogtningsskibe ingen magtmidler til at tvinge flygtninges gummibåde til at returnere til den tyrkiske kyst og dels er det tvivlsomt, om de ville have loven på deres side.

I bådene befinder sig flygtninge fra Syrien, Irak og Afghanistan som økonomiske flygtninge, der ikke vil opnå asyl i et europæisk land, fordi de ikke er flygtet fra krig og forfølgelse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce