Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Rune Lykkeberg

Danmark taler med tre forskellige tunger om sig selv

De tre tunger afslører et samfund, som ikke kan forsvare sig selv uden at barbarisere sig selv.

Rune Lykkeberg
FOR ABONNENTER

De brune står ved porten til de hvides samfund. Og hvis ikke alle mand står med ryggen mod porten for at holde den lukket, vælter de ind. Tager vores penge, mishandler vores kvinder og skaber skræk og rædsel. Hvis vi er bløde, bliver vi invaderet.

Det er en klassisk myte: Vi er de civiliserede, og de er barbarerne. Og hvis vi tror, at vi bare kan åbne porten, forklare dem livet og reglerne her, og de så vil blive lige så civiliserede som os, så snyder de os! Og civilisationen går under.

Indtil for ikke så længe siden var det højrefløjens skræmmebillede, som blev brugt til at forsvare en brutal udlændingepolitik. Og de, der var imod den politik, var også imod beskrivelsen af barbarerne, som ville vælte ind. Men skræmmebilledet blev pludselig til mediebilledet, da flygtninge og indvandrere i 2015 kom ind gennem hegnet og gik i store grupper på vejene.

Og så kom skandalen i Köln, der offentligt blev til en fortælling om, at det var barbarerne, vi havde lukket ind. Deres adfærd blev til et spørgsmål om ’kultur’. Eller mangel på civilisation. De borgerliges mareridt var tilsyneladende blevet til virkelighed, som folkesocialister og socialdemokraterne råbte, at de selv mente og troede på.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce