Protest. Den danske pendant til Occupy Wall Street bruger frihedskæmperen V fra filmen 'V for Vendetta' som logo.

Protest. Den danske pendant til Occupy Wall Street bruger frihedskæmperen V fra filmen 'V for Vendetta' som logo.

Kroniken

Vi lever i gæld og er tvunget til vækst

I Occupy-bevægelsen arbejder vi for nye demokratiske løsninger og sammenhold mod finansverdenen.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Den internationale Occupybevægelse er en stor kritiker af bankverdenen, og derfor vakte det en del opmærksomhed, da Danske Banks direktør Eivind Kolding inviterede repræsentanter for Occupybevægelsen til dialogmøde.

Mange har kritiseret Danske Bank for at bruge Occupy i sin relamekampagne, men kritikken kommer ikke primært fra os. Vi er faktisk kun glade for, at Danske Bank reklamerer for Occupy på en måde, som vi umuligt selv kunne få råd til. Vi behøver ikke her at komme nærmere ind på kritikken af Danske Bank og de andre banker i Danmark – den kritik har andre så udmærket leveret i nærværende dagblad i den seneste tid.

Vores kritik er ikke specielt rettet mod en bestemt bank, men mod bankvæsenet og finansverdenen som sådan. Occupybevægelsens ærinde er at grave et spadestik dybere og kritisere selve det system, der har skabt de grådige banker og den økonomiske krise.

Vi mener, at pengesystemet og finansverdenen er skruet sammen på en sådan måde, at kriser og finansielt kollaps er uundgåelige. Finanssystemet står i naturlig opposition til velfærden og er en trussel for demokratiet. Dette kræver en nærmere forklaring.

I Kroniken onsdag forklarer Ole Bjerg, hvordan de penge, der cirkulerer i samfundet, er skabt ud af ingenting.

LÆS KRONIK

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce