Uretfærdig. Den svenske ligestillingskamp er blevet en kamp mod mændene, mener dagens kronikør, antropolog Dennis Nørmark.
Foto: Joachim Adrian(Arkiv)

Uretfærdig. Den svenske ligestillingskamp er blevet en kamp mod mændene, mener dagens kronikør, antropolog Dennis Nørmark.

Kroniken

Kroniken

Jeres nyfeminisme er usympatisk, kære svenskere

Når det kommer til ligestilling, er vi danskere længere fremme end svenskerne.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Kære svenskere.

I øjeblikket iagttager vi jer med undren. Som om I ikke længere er vores kulturelt nært beslægtede broderfolk, men nærmest befinder jer på en anden planet. Og I gør tilsyneladende det samme.

»Danskarna ser sig själva som Europas anarkister, och stora delar av kulturen hyllar normlösheten«, udtalte ’halvdanskeren’ og Expressens biträdande kulturchef, Jens Liljestrand, da det halve Sverige tilsyneladende var på den anden ende oven på musiker Thomas Blachmans nyeste påfund: et snakkeprogram, hvor to mænd iagttager en afklædt kvinde i 30 minutter.

Et program, der ifølge Berlingskes Tom Jensen i grunden mest udstiller to halvvejs hjælpeløse mænd, der i mødet med den nøgne kvindekrop famler usikkert, fniser og går i stå, hvorved ’Blachman’ fremstår som et program »som kun i forskræppets hysteriske overflade er sexistisk over for kvinden. Når man ser det, er det i stedet manden, som er gjort til det handlingslammede offer. I så høj grad, at han er fortabt. Han er endt i kvindens vold. Hun skal hele tiden puste ham op. Ellers falder han sammen«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce