Våben. Det er meget åbenlyst, at EU-kommissionen mener, at våbenindustrien er vigtig af økonomiske og sikkerhedspolitiske grunde.
Foto: EMILIO MORENATTI/AP/AP

Våben. Det er meget åbenlyst, at EU-kommissionen mener, at våbenindustrien er vigtig af økonomiske og sikkerhedspolitiske grunde.

Kroniken

Skal våbenindustrien redde EU ud af krisen?

I dag begynder årets sidste EU-topmøde. Et af de store punkter på dagsordenen er våbenindustrien i EU.

Kroniken
FOR ABONNENTER

»... the European defence market is feeling the effects of the financial crisis. Europe’s defence industries are not only important for our security, by providing capabilities for our armed forces, but also for jobs, growth and innovation«. - EU’s ’præsident’ og chef for EU’s forsvarsagentur, Herman Van Rompuy, Bruxelles 24. juli 2013.

På EU-topmødet den 19. til 20. december står EU’s sikkerheds- og forsvarspolitik på dagsordenen. Det er første gang siden finanskrisens udbrud i 2008, at EU’s stats- og regeringschefer skal diskutere sikkerheds- og forsvarspolitik.

Blandt emnerne er, hvordan EU’s våbenindustri kan styrkes, hvordan EU kan blive bedre til at handle sikkerhedspolitisk og militært på kriser i verden, samt hvordan EU-landene kan forøge samordningen af militære indkøb.

EU’s ambition er at blive en militær magt, og unionen ser det militære område som et område for vækst og beskæftigelse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce