Fremtidsudsigter. Dagens kronikør har været med til at udarbejde rapporten 'Til gavn for Grønland.'
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Fremtidsudsigter. Dagens kronikør har været med til at udarbejde rapporten 'Til gavn for Grønland.'

Kroniken

Grønlands vej fra drøm til virkelighed

Der må startes en bred folkelig debat om, hvilket Grønland vi ønsker os i fremtiden.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Grønlands befolkning har altid levet med dramatiske ændringer i klima, fangst og fiskeri, nye kulturelle strømninger og indvandring af nye folk. Sådan er det også i dag.

Grønlands politikere er under pres for at tage en række store beslutninger om, hvordan Grønland kan få gavn af landets råstoffer, og hvordan forholdet til Danmark og Rigsfælleskabet skal udvikle sig. Disse valg vil forandre Grønland og forholdet til omverdenen.

Med rapporten ’Til gavn for Grønland’, vil vi gerne stille et grundlag af faktuel viden til rådighed for en nødvendig debat om råstoffernes rolle i fremtidens Grønland.

For fire et halvt årtusinde siden bredte de første mennesker sig langs Grønlands kyster. Ligesom de kortlagde og lærte sig at udnytte de levende ressourcer, fik de nye indbyggere også hurtigt dannet sig et overblik over de mineraler, der var anvendelige i den tids kulturelle kontekst.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce