Tegning: Jørn Villumsen

Tegning: Jørn Villumsen

Kroniken

Sexismen stortrives i Danmark

Danmark diskriminerer, nedvurderer og objektiviserer stadig kvinder.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Det er en klassiker inden for sexismen, at når nogen viser, hvordan kvinders vilkår er ringere end mænds på et eller andet område, skal det bortforklares, mistænkeliggøres eller ignoreres.

Vi så en effektiv kombination af de tre finter, da sexismen i Danmark anno 2014 så at sige blev sparket i gang 5. marts. Den dag udkom EU-agenturet AFR’s rapport om vold mod kvinder, hvor Danmark lå på en trist 1.-plads.

Et dansk medie fandt i stor hast en ekspert, der med et par korte citater kunne så tvivl om metoden i undersøgelsen. Det recirkulerede samtlige medier, hvorefter ingen beskæftigede sig mere med det. Kontrasten var skærende til mange andre steder i verden (Europa, USA, Australien, Indien, Kina, Sydafrika m.m.), hvor man tog rapporten behørigt alvorligt, såvel i seriøse som i mainstream-medier.

I foråret så det ud til at lysne lidt for antisexister, da busselskabet Movias bestyrelse meldte ud, at de nu ville forholde sig til de reklamer for nye bryster, der har rullet rundt på hovedstadens busser i 8 år. Min facebookgruppe Brysterne På Bussen (med vores forslag ’Ny pik’) havde nemlig genoplivet sig selv, og utilfredse borgere, børneforældre og buschauffører sendte klager til Movias bestyrelse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce