Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Kroniken

Kroniken: En Alternativ økonomi for fremtiden

Engang var økonomien et redskab, der skulle skaffe os det gode liv. I dag er det gode liv økonomiseret, så væksten står højt hævet over menneskers trivsel og sundhed samt klimaet og miljøet. Vi må og skal finde på noget bedre.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Alternativets grundlæggende ambition er, at Danmark går forrest i bevægelsen mod et bæredygtigt samfund.

Vi vil skabe et Danmark, hvor vores børn leger frit og trygt i en grøn og sund natur, har adgang til rent drikkevand, indånder frisk luft og har tiltro til deres fremtid. Hvor de slipper for en uværdig ulighed, spidse albuer i kampen for at følge med i hamsterhjulet og har en reel risiko for at knække over med stress, angst og depressioner.

I vejen for den ambition står den neoliberale økonomiske tankegang, der de seneste 30 år er blevet ophævet til sandhed på trods af at have spillet fallit – økonomisk, socialt samt for klimaet og miljøet. Tankegangen slæber os igennem krise efter krise, nedbryder ligheden i Danmark – men også globalt. Hvor end vi kigger hen, tyder det på, at en fortsættelse af den neoliberale kurs vil umuliggøre den bæredygtige bevægelse, vi vil skabe.

Vi må stå samlet om at gå grundlæggende til værks. Vi kan ganske enkelt ikke symptombehandle os ud af det her – der findes ingen snuptagsløsninger. Det bliver selvfølgelig ikke nemt, og vi skal berede os på at tage godt fat, men selvfølgelig kan det lade sig gøre. Den måde, vi har indrettet os på lige nu, er ingen naturgiven sandhed. Vi har selv valgt det. Vi kan selv afvælge det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce