Tegning. Roald Als

Tegning. Roald Als

Kroniken

Nej, vi socialdemokrater er ikke Dansk Folkeparti light

Vi må ikke afskaffe vores velfærd fordi vi ikke er i stand til at kontrollere strømmen af flygtninge.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Når man følger dansk presse, særligt Politiken, kan man godt få det indtryk, at Socialdemokratiets politiske tænkning er dikteret af at svare på Dansk Folkepartis fremmarch de sidste 20 år, at partiets politik er blevet en rentetilpasning til den kurs, Dansk Folkeparti udstak på spørgsmål om flygtninge, indvandrere og deres efterkommere.

Det er en massiv undervurdering af Socialdemokratiet at tro, at den politiske tænkning i så stort et parti svajer så let. Men efter årtiers debat om tilstrømning og integration er der i dag en anden rød tråd i den socialdemokratiske politik, end der var.

Der er vokset en anden socialdemokratisk udlændingepolitik frem. Udlændingeområdet er en samlet betegnelse for en lang række forskellige udfordringer – fra global ulighed over religiøs radikalisering til familiesammenføringer og kriminalitet i udsatte boligområder.

Området består af en lang række forbundne kar. Dilemmaerne i disse kar skal besvares med socialdemokratiske værdier: humanisme, demokrati, international solidaritet og hensynet til en samfundsmodel, der bedre end nogen anden har givet velstand, tryghed og lighed til mange.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce