Fritidsliv. En ny undersøgelse dokumenterer, at børn, der deltager i foreningsidræt præsterer langt bedre end børn, der ikke gør.
Foto: Rasmus Baaner

Fritidsliv. En ny undersøgelse dokumenterer, at børn, der deltager i foreningsidræt præsterer langt bedre end børn, der ikke gør.

Kroniken

kroniken

Livet i en forening gør børn sunde

På banen udviskes de fleste forskelle. Sport ryster os sammen og gør os sundere. Og det er ude i foreningerne, at det er allerbedst.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Fleksible og individuelle idrætstilbud vinder indpas. I de kommercielle fitnesscentre kommer der hele tiden kreative abonnements- og træningstilbud. De passer ind i en travl hverdag, hvor der i forvejen er nok ure at sætte og løbe efter.

Men midt i kravene om fleksibilitet og individuelle tilbud må vi ikke glemme alt det, som det frivillige foreningsliv kan tilbyde. Det er på fodbold-, håndbold- og badmintonbanen, at vi finder en helt særlig glæde ved at dyrke idræt i fællesskab med andre. Det er her, venskaber, identitet og oplevelser opbygges. Det gælder for store som små idrætsudøvere, og det gælder igennem hele livet.

Om lidt vil vi gøre rede for mange af de sundhedseffekter, foreningsidrætten bidrager med, men der er også sociale værdier i spil. Danske værdier. Og værdier, som vi kan bruge på tværs af kulturer og sociale klasser. Foreningsidrætten kan eksempelvis hjælpe med til god integration i samfundet.

I disse OL-tider er det også noget, som Den Olympiske Komité forsøger at fremme ved konkret at bidrage med 100.000 euro, som skal gå til udstyr og sociale arrangementer, så flygtninge får mulighed for at dyrke idræt i vores mange foreninger.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce