Kroniken. Kristne, såvel som muslimer, kan finde fælles fodslag i Jesus' forsonende kraft. Tegning: Per Marquard Otzen

Kroniken. Kristne, såvel som muslimer, kan finde fælles fodslag i Jesus' forsonende kraft. Tegning: Per Marquard Otzen

Kroniken

Lad Jesus vise vejen til forsoning

Selv om der er teologiske uenigheder, har vi muslimer og kristne en fælles kærlighed til Jesus. Hvis vi er åbentsindede nok, kan han fungere som inspiration til tolerance og gensidig respekt mellem samfundets befolkningsgrupper.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Måske er netop Jesus (Guds fred være med ham) vejen til den forsoning og gensidige anerkendelse, vi hungrer efter i det danske folk i disse år, hvad enten vi tror på inkarnationen, påskens fantastiske passion og genopstandelsen eller ej.

Religiøse fortællinger drager. Bibelens fascinerende narrativer om Jesus, der kulminerer i påskens begivenheder, har haft en spirituel betydning for millioner af liv igennem historien.

Fornemmelsen for det sublime, det samlende og det skabende ansporer generation efter generation til at hengive sig til religiøse livsverdner. Den ypperste stræben og den mest brændende glød kendetegner tilhængere af alle religioner, og selv i deres uenigheder er de trods alt enige om, at den sandeste sandhed er lige dér i hjertet af troen, bønnen, tilbedelsen og hengivenheden.

De religiøse grundfortællinger, de gamle narrativer og minder er med til at forklare os, hvem vi er som individer, familier, borgere, folkeslag og menneskehed.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce