Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Kroniken

Vi har behov for samfundsansvarlig forskning

Ligesom de fleste store virksomheder har en csr-politik for social ansvarlighed, bør der indføres en tilsvarende ssr-politik for forskningens verden.

Kroniken
FOR ABONNENTER

22. april i år underskrev repræsentanter for 175 lande klimaaftalen fra Paris ved en ceremoni i FN’s hovedkvarter i New York. Datoen var nøje udvalgt. Siden 2009 har 22. april nemlig været udråbt af FN’s Generalforsamling til at være International Moder Jord-Dag.

Dagen er tænkt som en påmindelse om, at en Jord i økologisk balance er en forudsætning for, at nuværende og kommende generationer kan få et ordentligt liv. Bekymringen er især, at vi med vores nuværende levevis er godt i gang med at ødelægge livsbetingelserne for vores efterkommere.

USA’s udenrigsminister, John Kerry, understregede pointen ved at underskrive den historiske aftale med sit barnebarn på skødet. Billedet af Kerry i selskab med 2-årige Isabel Dobbs-Higginson gik efterfølgende verden rundt og tydeliggjorde for enhver, at Paris-aftalen først og fremmest handler om at imødekomme truslen fra klimaforandringerne til gavn for vores efterkommere.

Men Paris-aftalen er langtfra nok. Allerede kort efter vedtagelsen i Paris sidste år blev aftalen udsat for hård kritik. Især blev det bemærket, at aftalen ikke indeholder bindende reduktionsmål for de enkelte lande, men udelukkende kræver, at landene skal opdatere deres klimaplaner hvert femte år samt rapportere herom hvert andet år.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce