Vietnamkrigen før og nu: Cyklerne i Hanoi

I 1974 skrev Thomas Bredsdorff denne Kronik om sine oplevelser i Hanoi under Vietnamkrigen.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Denne Kronik blev bragt i Politiken den 26. august 1974. Vi bringer den igen i forbindelse med Thomas Bredsdorffs Kronik den 18. Marts 2017 om at genbesøge Vietnam.

Vientiane, Laos, er den sidste amerikanske udpost på rejsen til Vietnam. Esso og Shell tankene står som padehatte på den ene side af landingsbanen, parkerede US-helikoptere på den anden, overmalede med det kongelige laotiske emblem. I transitventesalens bar står whisky- og gin-flaskerne på stribe.

Men ingen af passagererne rører dem. Den russiske Aeroflot-maskine er denne dag næsten fuld af vietnamesere. En delegation fra FNL er på vej hjem til Sydvietnam efter besøg i Cuba.

På rækken foran sidder tre kvinder fra befrielseshæren. Den yngste, som må være først i tyverne, bærer 15 medaljer på højre og 6 på venstre side af den brune jakke, hun tager ned fra hylden, hver gang vi skal ud af maskinen ved de mange mellemlandinger på den døgnlange flyvetur fra Moskva.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce