Muslimernes hellige bog skaber meget debat. Men er det budskabet i Koranen, der fører til ekstremisme, eller er teksten ikke problemet?
Foto: Jan Dagø

Muslimernes hellige bog skaber meget debat. Men er det budskabet i Koranen, der fører til ekstremisme, eller er teksten ikke problemet?

Kroniken

Koranen er meget bedre end sit rygte

Stop bashingen af Koran - det hele handler om fortolkning. Teksten er der ikke noget i vejen med.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Mange islammodstandere mener, at islam/Koranen er uforenelig med vestlige værdier, og at islam skal ’reformeres’ eller gennemgå en ’oplysningstid’ for at blive stueren.

Koranen indeholder faktisk alt det, islammodstanderne efterlyser – hvis blot man læser teksten med åbent sind, med hjerte og forstand og implementerer dens vejledning på en fornuftig og tidssvarende måde.

Modsat den gængse opfattelse har islam aldrig været en ensartet, statisk størrelse, men altid været i bevægelse. Islam har konstant reformeret sig selv indefra og har i tidens løb udviklet sig inden for og under påvirkning af mange forskellige kulturer.

Lige siden profeten Muhammeds dage har eftertænksomme mennesker fundet frem til en fortolkning af kildeteksten og en praksis, der har været relevant for muslimerne under de givne kulturelle, politiske og sociale omstændigheder.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce