Alle mennesker oplever vanskelige tider og personlige sorger. Men hvordan kommer man bedst gennem dem – hvordan sørger man?
Foto: Stine Bidstrup

Alle mennesker oplever vanskelige tider og personlige sorger. Men hvordan kommer man bedst gennem dem – hvordan sørger man?

Kroniken

Sognepræst: At sørge er ikke en sygdom

Vi lever i en tid, hvor alt, hvad der opleves som negativt, skal ryddes af banen. Men sorg er vigtigt for mennesker, ikke noget, der skal forties eller sygeliggøres. Spørg bare Kierkegaard.

Kroniken
FOR ABONNENTER

I Danmark tager vi os af vores sørgende. Vi har et nationalt sorgcenter, og 4. juni kunne man i Politiken læse to artikler foranlediget af, at verdens største sorgundersøgelse netop er blevet færdiggjort her i landet.

Undersøgelsen har indsamlet data fra 1,4 millioner mennesker, der har mistet et barn, en ægtefælle eller et andet familiemedlem. Hensigten med undersøgelsen har været at få viden om, hvornår i livet vi er mest sårbare.

Men spørgsmålet er, om denne sårbarhed, som sorgen er en følge af, er et sygdoms- eller et sundhedstegn?

Undersøgelsen er naturligvis foretaget for at kunne hjælpe de sørgende bedst muligt, og Mai-Britt Guldin, sorgforsker fra Aarhus Universitet, nævner i den forbindelse 5 konkrete råd til, hvordan man håndterer sorg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce