Alle mennesker oplever vanskelige tider og personlige sorger. Men hvordan kommer man bedst gennem dem – hvordan sørger man?
Foto: Stine Bidstrup

Alle mennesker oplever vanskelige tider og personlige sorger. Men hvordan kommer man bedst gennem dem – hvordan sørger man?

Kroniken

Sognepræst: At sørge er ikke en sygdom

Vi lever i en tid, hvor alt, hvad der opleves som negativt, skal ryddes af banen. Men sorg er vigtigt for mennesker, ikke noget, der skal forties eller sygeliggøres. Spørg bare Kierkegaard.

Kroniken
FOR ABONNENTER

I Danmark tager vi os af vores sørgende. Vi har et nationalt sorgcenter, og 4. juni kunne man i Politiken læse to artikler foranlediget af, at verdens største sorgundersøgelse netop er blevet færdiggjort her i landet.

Undersøgelsen har indsamlet data fra 1,4 millioner mennesker, der har mistet et barn, en ægtefælle eller et andet familiemedlem. Hensigten med undersøgelsen har været at få viden om, hvornår i livet vi er mest sårbare.

Men spørgsmålet er, om denne sårbarhed, som sorgen er en følge af, er et sygdoms- eller et sundhedstegn?

Undersøgelsen er naturligvis foretaget for at kunne hjælpe de sørgende bedst muligt, og Mai-Britt Guldin, sorgforsker fra Aarhus Universitet, nævner i den forbindelse 5 konkrete råd til, hvordan man håndterer sorg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Få valg-overblikket i otte grafikker

    Ved hvilket valg eksploderede SF's popularitet? Hvordan overtog DF det kommunale danmarkskort som landets tredjestørste parti? Se det og meget meget mere her

    Grafik: Dengang SF kollapsede og DF eksploderede

    Ved hvilket valg eksploderede SF's popularitet, og hvordan overtog DF det kommunale danmarkskort som landets tredjestørste parti? Se det og meget meget mere her

Annonce