Slagtergårdene på Vesterbro giver et sjældent nuanceret indblik i områdets historie og udvikling. De bør bevares.
Foto: Hanne Fabricius

Slagtergårdene på Vesterbro giver et sjældent nuanceret indblik i områdets historie og udvikling. De bør bevares.

Kroniken

Indehaver af Primus Arkitekter: Bevar det krøllede varierede København. Slagets skal slås på Vesterbro

Alt for ofte fører byudvikling til, at de kulturhistoriske lag bliver kvast til fordel for dyre boliger. Slagtergårdene på Vesterbro rummer både problemet og løsningen.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Verdens byer vokser. I Kina alene bygges i gennemsnit cirka seks nye millionbyer om året. I den proces jævnes og slettes eksisterende bebyggelse for at gøre plads til udviklingen.

Struktur, kultur og sociale mønstre forsvinder. I den udvikling ligger også et skift i byernes betydning – mange byer er for længe siden blevet rigere og mere vigtige end staterne, og er dermed i konkurrence med Facebook, Apple og diverse religioner det mest demokratiske bud på nationalstatens afløser. Dermed vokser byernes rolle og ansvar som kultur- og historiebærere også.

København vokser også. Nye kvarterer og bydele vokser frem i Nordhavnen, på det tidligere Grønttorv, Carlsbergbyen, Teglholmen, Ørestad og Amager Fælled (sidstnævnte så måske ikke alligevel).

Det skønnes, at hovedstadens indbyggertal inden for de næste 10 år vil øges med op imod 20 procent. Og der skal bygges boliger, institutioner, infrastruktur og skoler til at håndtere vokseværket. Både i de nye kvarterer og som fortætning af eksisterende kvarterer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce