Arkivtegning: Philip Ytournel
Kroniken

Formand for Specialmedierne: Pas på medierne kære politikere - de er afgørende for demokratiet

Til næste år skal rammerne for fremtidens mediestøtte vedtages. Her er nogle konkrete forslag set fra specialmediernes synspunkt.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Der står noget på spil for danskernes medietilbud og opbakningen til demokratiet, når kulturministeren og partierne inden næste sommer skal indgå forlig om mediernes vilkår fra 2019.

Aktørerne er på banen – det være sig dagbladene, filmproducenterne, DR samt de mere end 400 små og mellemstore specialmedier, der udgives af private virksomheder og organisationer, og som er den største mediegruppe af alle antalsmæssigt. Dem repræsenterer jeg.

Kravet til politikerne er stort. Mediestrukturerne er under hastig forandring: Dagbladenes distribution på papir er forældet, og oplag og læsertal styrtdykker med 10-15 pct. hvert eneste år.

Annoncemilliarderne flyttes til uregulerede amerikanske techgiganter som Google og Facebook. Og imens har DR fået lov at udvikle sig enormt med nye kanaler og med Danmarks største netmedie, dr.dk. Til skade for de private mediers mulighed for at overleve.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce