Tegning: Anne-Marie Steen Pedersen

Tegning: Anne-Marie Steen Pedersen

Kroniken

Alternativet vil forandre Danmark

En grundlæggende, progressiv og bæredygtig omstilling. Det er, hvad Alternativet går til valg på.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Få spåede det muligt, da vi for blot 15 måneder siden gik i gang. Alligevel og i kraft af især alle de engagerede frivillige, der har slidt og slæbt, er det nu alligevel en realitet.

Vi – alle os i Alternativet – har fået besked fra Økonomi- og Indenrigsministeriet: Vi er officielt blevet opstillingsberettiget. Og vi har desuden fået vores ønske opfyldt: Det danske Å vil fremover agere symbol for Alternativets bæredygtige insisteren. Det er kun passende. A for Alternativet og bollen for den cirkulære helhedstankegang, der er nødvendig for den bæredygtige omstilling.

Spørgsmålet om vælgererklæringer er nu fortid, og det er en kæmpe forløsning. Forløsning, fordi det betyder, at vi nu kan koncentrere os om det vigtigste: politikken. At vi kan fokusere på at fortælle danskerne, hvilke visioner, drømme og ambitioner vi har for samfundet. Nu og i fremtiden.

Alternativet udsprang af ønsket om at give svar på tre store kriser: klimakrisen, empatikrisen og systemkrisen. Det er vores løsninger på disse kriser, vi går til valg på. Løsninger, der er blevet udviklet med almindelige borgere – medlemmer eller ej – igennem vores politiske laboratorier. Vi har ikke løsninger på alle verdens problemer, men vi har gode svar på nogle af dem. For ligesom det er sandt, at vi ikke kan løse alle verdens problemer, er det sandt, at vi kan gøre mere for at løse flere.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

    Thailands trafikkaos koster liv

    Claus Blok Thomsen

    Journalist

    Hver femte traumepatient i Thailand dør på vej til hospitalet, fordi ambulancen sidder fast i landets kaotiske trafik. Det skriver Bangkok Post efter at en video på de sociale medier har skabt fornyet debat om problemet. På videoen kan man se en bilist, der ikke vil give plads for en ambulance under udrykning.

Annonce