Tegning. Roald Als

Tegning. Roald Als

Kroniken

Nej, vi socialdemokrater er ikke Dansk Folkeparti light

Vi må ikke afskaffe vores velfærd fordi vi ikke er i stand til at kontrollere strømmen af flygtninge.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Når man følger dansk presse, særligt Politiken, kan man godt få det indtryk, at Socialdemokratiets politiske tænkning er dikteret af at svare på Dansk Folkepartis fremmarch de sidste 20 år, at partiets politik er blevet en rentetilpasning til den kurs, Dansk Folkeparti udstak på spørgsmål om flygtninge, indvandrere og deres efterkommere.

Det er en massiv undervurdering af Socialdemokratiet at tro, at den politiske tænkning i så stort et parti svajer så let. Men efter årtiers debat om tilstrømning og integration er der i dag en anden rød tråd i den socialdemokratiske politik, end der var.

Der er vokset en anden socialdemokratisk udlændingepolitik frem. Udlændingeområdet er en samlet betegnelse for en lang række forskellige udfordringer – fra global ulighed over religiøs radikalisering til familiesammenføringer og kriminalitet i udsatte boligområder.

Området består af en lang række forbundne kar. Dilemmaerne i disse kar skal besvares med socialdemokratiske værdier: humanisme, demokrati, international solidaritet og hensynet til en samfundsmodel, der bedre end nogen anden har givet velstand, tryghed og lighed til mange.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Kongressen i Washington dagen før Donald Trumps indsættelse som præsident
  Jakob Nielsen skriver fra Washington, D.C.­


  Der er en anspændt stemning i Washington mindre end et døgn før indsættelsen.

  Trumps tilhængere indtog torsdag byen og flokkedes om Kongressen, hvor de fleste skulle hente deres billetter til indsættelsen. Flere købte merchandise og tog selfies foran den bygning, hvor den næste præsident sættes ind.

  På Pennsylvania Avenue skændes to kvinder - den ene har en T-shirt, hvor der står, at hun overlevede 8 år med et Obama. Den anden har et skilt der siger tak til Obama - »vi savner dig allerede«. Kun 4 procent af vælgerne i Washington, D.C., stemte på Trump.

  Foto: Jakob Nielsen

Annonce