Tegning. Anne-Marie Steen Petersen

Tegning. Anne-Marie Steen Petersen

Kroniken

Endnu en bom går ned i Danmark, hvis hf dør

Regeringens planer om at stække hf er en katastrofe for alle dem, som ikke lige griber deres mulighed i første omgang. Som hf-lærer gennem 25 år er det svært at forstå meningen med at holde mennesker ude på den måde.

Kroniken
FOR ABONNENTER

Jeg ser dem stå der, ligesom på en række – en tåget masse af kroppe, en farveløs masse.

Men når jeg fokuserer mit blik, er der pludselig mange farver. Og forskellige farver. Det er mennesker, der er vidt forskellige, men som af en eller anden grund har blikket rettet den samme vej. Håbefulde blikke? Ja, nogle. Men også angstfyldte, udslukte og trodsige. Og også nogle viljestærke.

De har navne alle sammen, hver sit: De hedder Lonnie og Salman og Rikke og Andreas og Prakasa og Orhan og Rune og Niclas og Christina. Alle sammen hedder de noget, og alle sammen bærer de på noget. Nogle på noget, der er vanskeligt og tungt, og nogle på store ressourcer og vilde planer.

Vil vi ha’ dem indenfor?

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

    Thailands trafikkaos koster liv

    Claus Blok Thomsen

    Journalist

    Hver femte traumepatient i Thailand dør på vej til hospitalet, fordi ambulancen sidder fast i landets kaotiske trafik. Det skriver Bangkok Post efter at en video på de sociale medier har skabt fornyet debat om problemet. På videoen kan man se en bilist, der ikke vil give plads for en ambulance under udrykning.

Annonce