Grænseoverskridende. Drabschef Ove Dahl sagde om rumænerne, at »de slår ihjel for et par hundrede kroner«, og »det er en helt anden kultur«.
Foto: Arkiv. Jan Grarup

Grænseoverskridende. Drabschef Ove Dahl sagde om rumænerne, at »de slår ihjel for et par hundrede kroner«, og »det er en helt anden kultur«.

Leder

Rumænerne og de åbne grænser

Åbne grænser er et stort gode, men de gør det vanskeligt for politiet at dæmme op for kriminelle.

Leder
FOR ABONNENTER

Der gik ikke mange øjeblikke, fra drabschef Ove Dahl havde sagt, at »rumænerne er skruppelløse«, til næstformanden i Det Radikale Venstre, Zenia Stampe, havde meldt ham til politiet for racisme.

Både politimandens udtalelse og politikerens reaktion vidner om hurtige reflekser, der næppe vil forstyrre nogens fordomme, hverken om politiet eller om politikere fra Det Radikale Venstre. Men lige i situationen var politimanden nu nok nemmest at forstå.

Ove Dahl sagde også, at »de slår ihjel for et par hundrede kroner«, og »det er en helt anden kultur«.

Ophidsede udtalelser, hvis baggrund var en rumænsk mands modbydelige drab på en norsk stewardesse på et hotelværelse i København. I bredere forstand var baggrunden formentlig, at drabschefen kender til andre forbrydelser begået af rumænere.

Ingen af delene berettiger til diskriminerende udtalelser om ’rumænere’ i al almindelighed, så selvfølgelig var det forkert af Dahl at sige, som han gjorde. Også selv om han faktisk sagde rumæner ne med tydelig adresse til de faktiske forbrydere og netop ikke til rumæne re generelt.

bb

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Sådan er kommunalvalget gået

    Søjlerne viser landsresultatet (resultatet af 2013-valget står i gråt)

Annonce