Struktur. Alt peger på, at de enorme beløb, som er i omløb gennem hashhandel, er et afgørende led i bandernes fødekæde.
Foto: JESPER MORTENSEN

Struktur. Alt peger på, at de enorme beløb, som er i omløb gennem hashhandel, er et afgørende led i bandernes fødekæde.

Leder

Fri hash er forsøget værd

Bekæmp bandevolden ved at tage økonomien ud af strukturen.

Leder
FOR ABONNENTER

Ud fra mediernes fremstilling af de bandeoptøjer, som har hærget de seneste måneder, må man tro, at København er ved at udvikle sig til Nordens Palermo.

Aktionsstyrke og taskforce under politiet bekæmper bander med navne som Loyal to Familia og Værebros Hårde Kerne. Siden nytår har navnlig Nørrebro og forstæderne vest for København lagt kvarter til tre drab og en lang række grove overfald og skyderier.Der er ingen tvivl om, at konflikten mellem hovedstadens bander er eskaleret til et niveau, hvor det er påkrævet at gøre noget. Spørgsmålet er, om dette ’noget’ kan være den sædvanlige cocktail af arrestationer og social indsats, eller om man skal forsøge sig med helt nye muligheder.

I går blev ni bandemedlemmer sigtet for handel med hash, og alt peger på, at netop de enorme beløb, som er i omløb gennem hashhandel, er et afgørende led i bandernes fødekæde.

ceb

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret direkte til din telefon, tablet og computer hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce