karaktermord.  Journalisten Jørgen Dragsdahl må finde sig i, at historikeren Bent Jensen offentligt har beskyldt ham for at være agent for den russiske efterretningstjeneste.
Foto: SIMON FALS (arkiv)

karaktermord. Journalisten Jørgen Dragsdahl må finde sig i, at historikeren Bent Jensen offentligt har beskyldt ham for at være agent for den russiske efterretningstjeneste.

Leder

politiken mener

Landsrettens dom styrker ikke ytringsfriheden

Afgørelsen om karaktermordet på Dragsdahl sætter en ny standard for debatten

Leder
FOR ABONNENTER

I går nåede Østre Landsret til den afgørelse, at journalisten Jørgen Dragsdahl må finde sig i, at historikeren Bent Jensen offentligt har beskyldt ham for at være agent for den russiske efterretningstjeneste og for at have spredt misinformation under den kolde krig.

Dragsdahl, som havde sagsøgt Jensen for injurier med krav om erstatning, fik i 2010 medhold ved Retten i Svendborg. Jensen ankede og blev i går frifundet af landsretten, der foretog en afvejning af Jensens ret til ytringsfrihed mod Dragsdahls ret til respekt for privatliv.

Afvejningen faldt ud til Bent Jensens fordel, selv om retten betonede, at der ikke er ført bevis for, at Dragsdahl faktisk var agent, og selv om retten er enig i, at beskyldningerne var ærekrænkende.

Med henvisning også til den europæiske menneskerettighedskonvention mente retten, at der for et emne med så stor samfundsmæssig betydning må gælde ganske vide rammer for Bent Jensens ytringsfrihed.

bl

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bestil inden 3. oktober: Få ubegrænset adgang resten af 2017 for kun 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Kom i gang nu

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Tysk valg: Målinger og sæder

Annonce