Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Leder

Russiske bomber kan sikre Assad en fremtid

De russiske bomber og Assads fremmarch sætter nye præmisser for forhandlingerne om fred.

Leder
FOR ABONNENTER

Regeringen vil indsætte det danske flådefartøj ’Absalon’ som led i en ny Nato-indsats i Det Ægæiske Hav for at overvåge den aktuelle flygtningestrøm og afskrække menneskesmuglere. Det kan i bedste fald begrænse trafikken fra Tyrkiet i retning af Grækenland og videre op i Europa.

Derimod hjælper det næppe Tyrkiet til at undgå det fortsatte flygtningepres fra Syrien.

De to traditionelt rivaliserende og stridende regeringer i Tyrkiet og Grækenland står – sammen med Tyskland – bag forslaget, som torsdag førte til en rask beslutning ved et forsvarsministermøde i Nato. Og i den udstrækning,’ Absalon’ og andre Nato-fartøjer kan bidrage til at undgå eller afhjælpe de bådforlis, som har kostet alt for mange flygtninge livet, er det positivt.

Til gengæld står Tyrkiet urimeligt alene med det pres, som den syriske konflikt lægger på landet.

aj

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  »Jeg elsker jo ikke livet sådan helt ind i helvede«

  
  Tove Irma Margit Ditlevsen (født 14. december 1917 i København, død 7. marts 1976 smst.) var en dansk forfatter, der debuterede i 1939 med digtsamlingen "Pigesind".
  Hør om Tove Ditlevsen:

  Vi har været i arkiverne og fundet gamle interviews. Med den unge digterinde, der havde alt foran sig. Og med den ældre forfatter, der glædede sig til, at livet – efter depressioner og misbrug og fire ægteskaber – snart var slut. Her kan du høre Gudrun Marie Schmidt læse sin artikel om forfatterikonet højt.

Annonce