Opdragelse. Uden forældre, der lærer deres børn at være en del af et fællesskab, bliver der aldrig ro i klassen.

Opdragelse. Uden forældre, der lærer deres børn at være en del af et fællesskab, bliver der aldrig ro i klassen.

Leder

Så opdrag dog jeres børn, forældre

Hvis lærerne brugte mindre tid på opdragelse, kunne de bruge mere tid på at undervisning.

Leder
FOR ABONNENTER

»Kære forældre. Vi beder jeres børn om at komme velforberedte til undervisning. De bør kunne forvente det samme af os«, hedder det med hvide bogstaver på et stort grønt banner, som forældre, der kører med toget til og fra arbejde i Gentofte, mødes af.

Og noget tyder på, at der også blandt nogle forældre til elever i folkeskolen er brug for at få læst op på det simple budskab om ret og pligt. For ikke så længe siden skrev vi på denne plads, at ingen inklusion er bedre end fejlslagen inklusion. Det er sandt.

Men den megen uro i klasselokalerne, som også altid nævnes som en forhindring for at øge faglighed og indlæring, er ikke kun et spørgsmål om, at få elever med særlige behov ødelægger det for de mange.

Det høje støjniveau, som elever og lærere atter nævner i forbindelse med den seneste Pisa-undersøgelse, opstår også blandt ganske almindelige børn, som bare er dårligt opdraget – og vant til, at andre lukker munden, når de taler. Hvis lærerne skulle bruge mindre tid på at opdrage eleverne, kunne de bruge mere tid på at undervise dem.

ak

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce