Tegning: Per Marquard Otzen.

Tegning: Per Marquard Otzen.

Leder

Politiken mener: Regeringens fifleri med konventioner er farlig

Vi bør stå som garant for den videre udbredelse af en gennemsigtig, retfærdig og stadigt mere internationaliseret lovregulering.

Leder
FOR ABONNENTER

Godt gemt bag den spektakulære nyhed om valget af Donald Trump kunne Politiken onsdag fortælle, at regeringen planlægger at nedsætte en taskforce, der fremover skal gøre det lettere for Danmark at omgå menneskerettighedskonventionerne.

Det har længe stået klart, at regeringen har ønsket at skabe en smutvej til en strammere udlændingelovgivning. Integrationsminister Inger Støjberg har ikke forspildt en chance til at lufte sin kritik af konventionerne, og glammende ordførere fra Dansk Folkeparti har igen og igen trængt regeringen op i en krog med sine krav om at gøre det stadig mere utåleligt at være udlænding i Danmark.

Derfor skal et kobbel af embedsmænd nu se på muligheden for at indskrænke Menneskerettighedsdomstolens indflydelse på dansk ret, når Danmark overtager formandskabet i Europarådet i 2017.

Tilbage står spørgsmålet, om dette er i Danmarks interesse. På tre måder er svaret klart nej.

pap

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce