Tegning: Jørn Villumsen (arkiv)

Tegning: Jørn Villumsen (arkiv)

Leder

Politiken mener: Tøv en kende med at hæve forsvarsudgifterne

Hvad skal det egentlig nytte at hæve forsvarsudgifterne med 18 milliarder kroner fra en dag til en anden? Verden har mere brug for fred og forebyggelse end for kampfly og kanoner.

Leder
FOR ABONNENTER

Mens Venstre konkurrerer med Dansk Folkeparti om at holde flest mulige flygtninge væk, og Liberal Alliance pusler og plejer om bilejere og samfundets rigeste, så har de konservative fundet deres ledige standpunkt op til de igangværende regeringsforhandlinger: Partiet vil have flere penge til militæret!

Indrømmet, Konservative har sagt det før, men siger det altså nu igen. Dels fordi det nu har fået mulighed for at præge et nyt regeringsgrundlag. Dels fordi det nu også er et krav fra USA’s kommende præsident, Donald Trump, som de konservative altså tager så alvorligt, at de er villige til at reagere på hans ord et par måneder før hans indsættelse.

Trump har ikke bare harceleret mod Nato-lande, der endnu ikke bruger de 2 procent af deres bruttonationalprodukt (bnp) på deres militær, som man enedes om som et mål på et Nato-topmøde i Wales for to år siden. Han har også truet med at fjerne sin forpligtelse til et kollektivt forsvar af lande, der ikke betaler ved kasse et.

Så nu føler de konservative sig bestyrket i kravet og står parat med op til 18 milliarder kroner.

jarl-

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce