Foto: Finn Frandsen

Leder

Pressede hospitaler skriger på en nødplan

Pressede hospitaler skriger på en nødplan.

Leder
FOR ABONNENTER

Hovedstadens regionspolitikere bør alle se Allan Riises pårørende i øjnene. De bør forsøge at begribe deres smerte, vrede og afmagt, og derefter bør de spørge sig selv: Kan de acceptere det?

Kan de acceptere, at Rigshospitalet ikke havde kapacitet til at operere Allan Riise for kræft i bugspytkirtlen inden for tidsfristen trods en entydig lægefaglig indstilling? Kan de acceptere, at operationen fem uger senere måtte opgives, fordi kræften havde spredt sig? Kan de acceptere, at der bliver set bort fra den 10 år gamle garanti om akut behandling af kræft?

Politikens læsere kender den pensionerede skolelærer Allan Riise som en af skæbnerne fra hovedstadens hospitaler, der reelt synes mere og mere ude af kontrol.

Men hvordan kan et sundhedsvæsen i international klasse ende i en situation, hvor patienter end ikke behandles efter lægernes faglige skøn? Og hvordan kan vi ende der, hvor klinikchefer og overlæger fra Rigshospitalet og andre hospitaler i samlet flok protesterer mod vilkår, der ikke er den danske velfærdsstat værdig?

cj

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce